Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Såhär på hösten så passar det extra bra med en mustigt god köttgryta. Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Det är ett riktigt enkelt recept som passar bra som vardagsmat. Fläskköttgryta med grönsaker 4 port. En härlig vit och kall dag är det här då det snöade ordentligt igår och Lars fick äntligen användning för snöslungan som vi så klokt investerat i
Det har blivit många köttgrytor under den här vintern som gått. Jag har använt mig av både märgpipa och högrev som jag köpt ifrån Björlanda Gård där dom säljer nötkött ifrån Highland Cattle kor
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott. Kebabgryta är både snabbt och enkelt att fixa till och dessutom väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.