IngredienserPortioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra tillstekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persiljaTillservering kokt potatis Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
½ msk rödvinsvinäger. ca ½ tsk kummin (stöt i mortel). finkrossad tomat. smör/ghee/kokosolja att steka i. Bryn köttet, fräs lök och vitlöktills mjukt, lägg kött och lök i slökokargryta
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksomihopsig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Hans specialitet är burgundisk gryta och här kommer hans recept (från ICAs recept). De senaste veckorna har jag haft mycket att göra i skolan eftersom jag har bestämt mig för att ta examen nu i vår
Det var en mustigköttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigareliv, som alltid efter nyår
Igår kokade jag en hederlig, klassiskköttgryta utan krångel. Det blev så otroligt gott. Visst är det även gott med lite mer "invecklade" recept också, men ibland är även det enklaste det godaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.