I helgen har vi haft Finlandssläkten på kärt besök, och då blev det bl a den här pajen på kvällskvisten när vi kommit hem från Kakkalaset och behövde något mer matigt efter allt kaksnaskande
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Och jag har helt snöat in på pajskal av kikärtor eller bönor, för de är helt suveräna. Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt
Allt blir så mycket godare när det får gratineras i ugnen och alla smakerna blandas samman. Dessutom brukar dom vara enkla att göra och sköta sig själva i ugnen
Salta och peppra. Strimla basilika och lägg på. Skiva sist mozarellan och täck kycklingen med. Ytterligare ett recept jag hittat i boken 6 kilo på 6 veckor
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple. Supergott verkligen, och en tacksam rätt om man behöver laga något snabbt
Här kommer en toppen vardagsrätt som är ENKEL och går relativt snabbt. Zack och Leah älskar pasta (vilket barn gör inte det) men också soltorkade tomater så jag tänkte att jag skulle hitta på nån bra pasta rätt med just soltorkade tomater
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Vi ska naturligtvis vara vänliga och omsorgsfulla mot varandra VARENDA vecka, året runt, men ibland kanske man måste tänka till lite, och vara lite extra vänlig
Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar och stek den i några matskedar olivolja. När den är färdig så lägger du undan den och låter den svalna i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.