Under den mest intensiva skördeperioden kan det till ochmed bli lite för mycket av det goda, så nu ser jag fram emot en välbehövlig paus i zucchinikäkandet
Jag börjar med en härlig vegopaj. Landleys kök bjuder på tonfiskpaj med skal av vita bönor, och Emmas Shape me up gör en kyckling- och broccolipaj med just vita bönor i skalet
Klyv auberginernaoch gröp ur innanmätet med en sked. Alldeles sant är också att jag faktiskt som liten har träffat en tvättäkta kannibalhövding som på sitt huvud hade en konstfärdigt hoptråcklad kalott prydd med näsor (soltorkade får man förmoda) från de offer han klubbat ihjäl och mumsat i sig
Eftersom jag i likhet med svärson Robert är ytterst svag för soltorkade tomater - i synnerhet körsbärstomater - så petar jag ned det överallt där det går
Smaka av med salt och någon droppe olivolja eller lime juice till. Här hemma gillar vi morötter, potatis, sötpotatis, rödbetor, palsternacka, röd lök och champinjoner
Varva grönsaker, mozzarella och passerade tomater. 1 aubergine. 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar). Rosta grönsakerna i ugnen i 200 grader med lite olja och salt tills de blivit mjuka. Avluta med couscouse och grädda i ugn i ca 15-20 minuter. 1 aubergine 2 zucchini 300 g mozarella. 3 dl passerade tomater, gärna smaksatt (finns det inte går det bra att krydda upp själv med någon käck örtkrydda och lite salt och peppar)
Skiva auberginen i centimeterstora skivor. Ta ut ur ugnen och toppa skivorna med parmaskinka (uteslut för helt vegetariskt) och skivor av minimozarella
Stek inte aubergineskivorna för länge - de ska ha lite tuggmotstånd kvar. Himlen är intensivt blå, det är stilla i de nakna träden - ingen pinande vind rasslar runt som förra helgen
Salt skinka, mjuk pasta, krämig mozzarella, saftig aubergineoch frisk basilika - typ väldigt gott. Just det här receptet skulle jag väl inte kalla okomplicerat direkt eftersom det är lite pyssel att få ihop paketen men själva matlagningen, den är verkligen rejäl och enkel - eller rustik som jag tycker låter så charmigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.