Osten i paneringen gör att det blir extra gott, jag hade en fin hårdost på komjölk från Jämtland men en pecorino, parmiggiano eller svecia skulle också funka.INGREDIENSER, 4 pers
Fryst torsk till extrapris, vanlig kaviar på tub, lite ägghack och dill. Börja med de ugnsbakade tomaterna som ska stå ochlångsamt gotta till sig i ugnen i två timmar på svag värme
½ dl berberis (små mörkröda, syrliga bär som kan köpas i affärer med sortiment från mellanöstern. Kan man inte få tag på berberis kan man ersätta med torkade tranbär)
Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft och salt och peppar
Såsen gjorde jag genom att sila ner vätskan från grytan i en kastrull och tillsätta lite grädde och vetemjöl och låta detta koka en stund så att såsen tjocknar en aning
Hacka ihop allt i små bitar till salsan och låt stå medans du kokar potatis. Igår kollade vi vad vi hade hemma och det enda som behövde köpas var kött och en paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.