Krydda kycklingen med salt, peppar och det som finns hemma. Idag blev det helstekt kyckling till middag - en rätt som är billig och enkel att göra men ser mer avancerad ut och fungerar lika bra att bjuda på som till vardags
Panerad sej. Igår gjorde jag ett nytt försök med den billiga och politiskt korrekta sejen. Jag tittar alltid pliktskyldigast på den och försöker få mig själv att tro att jag överväger den, men i slutändan bortprioriteras den alltid till förmån för sina utseendemässigt fördelaktigare rumskamrater
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Skarpsås är något som jag växte upp med, och gillade skarpt, hi. Stekte torskryggen i ugnen, till den hade jag den smörstekta sparrisen, och så gjorde jag skarpsås
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över. Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Stek i 60- 75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om
Det hjälper definitvit till med humöret och det är så underbart skönt verkligen. Här i Väjxö-trakten har det varit sommarväder hela helgen, och ingen kunde nog vara gladare för det än jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.