Farsdag middag från Norr med hjortstek, murkelstuvning och renkött!
Sustainable Living
Sustainable Living
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g västerbottensost
  • 100 g torkat renkött skuret i fina. tunna skivor
  • 1 tummes stor bit finriven pepparrot
  • 1 dl lingonskum
  • Blodpudding
  • 0,5 l renblod
  • 3.5 dl lättöl eller buljong (jag tog starköl)
  • 3.5 dl grovt rågmjöl
  • 1 st finhackad rödlök
  • 50 g späck i små tärningar (jag skippade detta)
  • 1 st syrligt äpple
  • 0.5 dl smält smör
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 tsk mald ingefära
  • 0.25 tsk malen vitpeppar
  • 0.25 tsk malen kryddpeppar
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 tsk söndersmulad mejram
  • 1,2 kg hjortstek
  • salt och peppar
  • rökt paprikapulver
  • lakritspulver
  • 2 stora gula lökar i klyftor
  • 4 halverade vitlöksklyftor
  • 1 morot 1 palsternacka 1 persiljerot 4 lagerblad 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 2 msk soja
  • 1 msk lingongelé
  • Murkelstuvning
  • 25 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 5 dl grädde
  • Murklor, torkade, blötlagda och sköljda
  • Salt, peppar och soja
  • 2 dl lingondricka
  • 2 st gelatinblad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.