Smält smöret i en kastrull, finhacka bananschalottenlöken och stek tills löken fått lite förg. Häll på det vita vinetoch låt koka i ca 2min. Tillsätt grädden, och 2dl kokande vatten, salta och peppra. Servera laxsoppan och strö lite finhackad persilja över den, gärna med liten del av stjälken på persiljan 1 msk smör. 5 dl vitt vin
Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår med chokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssåsoch svartrot, eller varför inte trattkantarellsås
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Imorgon börjar jag mitt nya jobb och det ska bli väldigt roligt och spännande. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Planerade faktiskt kvällens middag redan i fredags, kors i taket. En liten slatt vitt vin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
Lyxig chokladtårta. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner det och sirap. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i äggsmeten (för hand)
Vispa ihop vatten, vinoch fond i en kastrull. Enkel att laga men med det där lilla extra som gör den lite mer lyxig än en vanlig fiskgratäng till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.