När. det är säsong kan man hitta lamm till riktiga kanonpriser. Jag lagar nästan. alltid lamm när jag är nere i Skåne då möjligheten finns att åka till Kullalamm
Här kommer tips på två bra bjudrätter som vi bjöd svärföräldrarna på häromdagen. Carpaccio har jag bara ätit på restaurang, aldrig testat att göra själv
Vi är sex modiga män som har en egen marthakrets. I marthorna är vi män lindrigt sagt i minoritet. -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Fläskytterfilé medaljonger med kantarellsås och potstisrosor garnerat med citrontimjan. Gör så här. Skala potatisar, koka dem nästan färdiga, mosa, lägg i 2 msk smör, skvätt mjölk, 1 ägg salt peppar rättika engin smet
På lördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Jag tänkte bjuda Daniel, och min pappa och hans sambo på en riktigt härlig Farsdagmiddag. Både pappa och Merja är riktiga ”Norrlänningar” med familj och mången år tillbringade i Jämtland
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Det är härligt när man har anledning att plocka fram det fina köttet ur frysen. I helgen hade vi finbesök och det är därför helt i sin ordning att äta finkött, ryggbiff av kalv från trakten