Ingredienser Portioner. 4 2 fintärnade potatisar 1 dm purjolök 250 g broccoli (spara ev en bukett till dekorering) ca 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 250 g baconmjukost svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Löksoppa. Ös rykande varm löksoppa över,och strö på en handfull riven gruyèreost. Tillsätt buljongoch vitt vin, och låt soppan sjuda under lock i ytterligare30 minuter
Häll upp soppan i två ugnsfasta portionsskålar. Skär brödskivorna i tärningar och lägg dem på soppan. Gratinera soppan under ugnens grillelement några minuter tills osten smält och fått fin färg
För mer sting i soppan kan man tillsätta lite cayennepeppar. Bryn köttfärsen och ställ åt sidan. Hacka lök, potatis, selleri, paprika och morot i små bitar och bryn i smör/ margarin i en stor gryta
Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Tillsätt tomatpuré och hackad lök och fräs lite till. Skala och strimla morötterna och lägg i grytan tillsammans med vatten och buljongtärning