Chili con carne
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 1175 g rökt sidfläsk
  • 12 st gula lökar
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 st röda paprikor
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 13 msk chilipulver
  • 11 krm kanel
  • 12 tsk spiskummin
  • 11 msk oregano
  • 11 st porter
  • 11 msk inlagd jalapeñoSkär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Strimla fläsket. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar.
  • 1 Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och ställ åt sidan.
  • 1 Fräs fläsk, lök, vitlök och paprika i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund. Blanda i köttet.
  • 1 Häll på porter och eventuellt lite vatten, vätskan ska täcka kött och grönsaker.
  • 1 Koka grytan på svag värme under lock cirka 2 timmar. Köttet ska bli väldigt mört, nästan sönderkokt. Rör om då och då.
  • 1 Blanda i jalapeno mot slutet av koktiden, den ger grytan extra sting. Smaka av med salt. Servera med tillbehören.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.