Stapla skivorna och ställ dem i formen med sidan upp (tvärtom en vanlig potatisgratäng). TipsGratänger har en tendens att koka över beroende på vilken form man har
Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Sätt ugnen på 200 gr. Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter
Häll såsen över gratängen och strö över osten. Skölj och dela blomkål och broccoli i buketter, och förväll i en kastrull med lättsaltat vatten, 3 minuter
Skala och skiva potatis och lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken
Rejält med mat - eller flera matlådor. En ring falukorv räcker till många. 7-8 portioner 1 ring falukorv (800 gram) 500 gram pasta 1 burk creme fraiche tomat & basilika 1 burk vanlig creme fraiche 2 dl grädde 1 dl röd pesto 4 tomater 3 dl riven ost salt
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig