KÖTT

KÖTT

  • 125 Recept
Cevapcici med kajmak

Cevapcici med kajmak

Saftiga, smakrika och utsökta biffar från Balkan. Godast blir biffarna om de får stå i kylen flera timmar innan de steks
Landgångs lyxhamburgare

Landgångs lyxhamburgare

nötfärs. 1mjölk. 1rostad lök. 1ströbröd. 1ägg. 1spiskummin. 1koriander, malen. 1tomatpuré. 1dijonsenap. 1kalvfond. 1salt
Biff med mustig svampsås

Biff med mustig svampsås

4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller  1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
Lammlägg i tomatsås med gremolata

Lammlägg i tomatsås med gremolata

Lammlägg i mustig tomatsås med smak av Italien. Rätten är inspirerad av klassikern osso buco. Ljuvligt att toppa lammläggen med gremolata
Turkiska köfte med cacik

Turkiska köfte med cacik

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla i 10 minuter. Tillsätt köttfärs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprika
Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar. Skala och skär lök och morot i stora bitar. Bryn köttet völ runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn
Färsbiffar i gräddig tomatsås

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Ingredienser Portioner. 4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen