1800 g
potatis 1 gul lök 600 g fläskfilé 2 tsk flytande margarin salt och peppar 2 dl fraiche, 5% 1 dl matlagningsgrädde, 4% 2 msk chilisås 0,5 msk soja 1 klyfta vitlök 1-2 msk rosépeppar persilja salladSkala och koka potatis. Skala och finhacka lök. Skiva fläskfilé och bryn hastigt i omgångar i margarin. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg. Blanda ner fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja. Servera med pressad potatis och sallad.
Dela svampen imindrebitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimlalövbiffen och fräs lite snabbt i en gryta tillsammans med löken, vitlöken och sambal oelek ilite olja
Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Bryn dem hastigti smör. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilé med en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesiskdippsås som han visste fanns iLisas bok "Det godaste jag vet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.