Ingredienser1 kycklingfilé1 msk smör½ paket bacon50g broccoli i mindre buketter1/4 röd strimlad paprika1/3 grovhackad gul lök2 ½ dl vispgrädde/creme fraiche1-2 tsk currysalt och svartpepparev
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
1 vitkålshuvud Salt ½ dl grötris 1 ½ dl mjölk 1 gul lök 3 msk smör 500 g blandfärs 2 ägg 1 ½ dl kaffegrädde eller mjölk Salt Vitpeppar 3 msk ljus sirap Ca 2 msk smält smör Skysås
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Ännu en rätt som varit med förut men som förtjänar mer uppmärksamhet. Jag blev så sugen på det här häromdagen, det var ett tag sedan vi åt denna goda kycklingrätt nu
Skär köttet i bitar som är 2x2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull