Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Krispig råraka med skagenröra och rom

Krispig råraka med skagenröra och rom

Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Krama ur vätskan. Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Klipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl. Lägg i en bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna
Gelé på röda vinbär

Gelé på röda vinbär

Floras mor har jättemycket röda vinbär på kolonilotten, och vi brukar få en del som vi tidigare fryst in eller ätit direkt
Fläderblomsmarmelad

Fläderblomsmarmelad

Skölj citronerna noga och skala dem tunt. Skär skalet i tunna strimlor. Blanda fläderblomssaften, sockret, citronskalet och saften i en kastrull
Fläderblomspaj à la Tobbe

Fläderblomspaj à la Tobbe

Mät upp mjölet till degen i en skål. Blanda väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa
Citron- och fläderblomsmarmelad

Citron- och fläderblomsmarmelad

Vi är sådär lagom barnsligt förtjusta i Robertsons citronmarmelad, den där utan varken bitar eller skal i
Tobbes fläderblomsmarmelad

Tobbes fläderblomsmarmelad

Skaka blomklasarna så att damm och eventuella insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten
Hel gös på liguriskt vis

Hel gös på liguriskt vis

Sätt ugnen på 175°C. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över olivolja och vin. Salta både i och på fisken