Kött, helt

Kött, helt

  • 68 Recept
Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilé i grönpepparsås

Igår var jag gräsänka eftersom Johan fotade bröllop hela dagen. Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma
Filéfrestelse

Filéfrestelse

Lägg riset i en smord form. Putsa köttet och skiva det. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör i stekpanna på båda sidor
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer när köttet tinat, det tar 2-3 timmar
Frasig wienerschnitzel

Frasig wienerschnitzel

Banka ut köttet lite med hjälp av botten på en kastrull. Blanda samman mjölet med salt och peppar på en tallrik
Fyllda oxrullader

Fyllda oxrullader

Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Blanda samman det med tomatpuré. Lägg ut köttskivorna och krydda dem lätt med salt och peppar
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp
Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Klassiskt Dillkött med kokt potatis

Det fick bli Dillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, eller egentligen märgpipa, men nu blev den urbenad
Biff picadillo

Biff picadillo

Detta är min variant av kubansk picadillo på nötkött. Egentligen görs detta receptet med nötfärs, men jag använde grytkött istället och det blev kanonbra
Kött i ugn med godaste såsen

Kött i ugn med godaste såsen

ca 1 kg kött, t ex fransyska. Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten
KRISTINS ÄLGCHILI

KRISTINS ÄLGCHILI

Låt köttet bli rumstempererat. Skär det i bitar. Skiva lök, vitlök,. paprika och chili. Bryn allt i smör i en stor gryta
Marinerad fläskytterfilé

Marinerad fläskytterfilé

4 port. 800 g fläskfilé/fläskytterfilé, smör, salt, svartpeppar, spiskummin. Dressing. 3 msk balsamvinäger, ½ dl olja, 1 burk soltorkade tomater i marinad, 1 dl kapris, salt, svartpeppar, 1 kruka basilika
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Gjorde en så himla god lövbiffsgryta häromdagen som jag vill tipsa er om. Stefan älskar syltlök, så det var supergott att ha i
Fläskfilé med svamp och potatisgratäng

Fläskfilé med svamp och potatisgratäng

Börja med potatisgratängen. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor. Varva potatisen med salt och peppar i en smord eldfast form
Dubbelmarinerad nötstek

Dubbelmarinerad nötstek

Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det i ugnen utan salt och peppar till en innertemperatur 65–70º. Koka upp vatten, salt, svartpeppar och skalade skivade vitlöksklyftor
Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

Dubbelmarinerad rostbiff med dressing

Blanda samtliga ingredienser till marinad 1. Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Putsa, salta och peppra filéerna. Dela dem på mitten och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugn på 175º tills innertemperaturen är 65º