Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt medfläskytterfilé i en smakrik sås. Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Ska vara ärlig och säga att jag varit lite skeptisk till just fläskytterfilé innan men jag inser att det beror på att jag på sommaren ibland köpt färdigmarineradfläskytterfilé som är full av vatten och då blir den så där svampig
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Kycklingfilé med strips och kantarellsås. Här är ett recept på den goda Krämigafläskytterfilén jag lagade för några veckor sen, receptet kommer från Jennys Matblogg (ja, min favorit-matblogg
Fläskytterfilé i krämig sås som smaksätts med smaksatt färskost. Servera med tex. 500 g fläskytterfilé1 st röd paprika. Putsa och skiva fläskytterfilén i tunna skivor, ca 0,5 cm tjockaStrimla paprikan. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 500 g fläskytterfilé
Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också. Marineraderotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling
Tre sådana hade vi iallafall liggande, och eftersom vi redan ätit kyckling två gånger denna veckan skulle jag försöka vara lite kreativ med den där stackars fläskytterfilén nu
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Nu sitter jag äntligen i min älskade soffa med en kopp te och slötittar på tv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.