bröd

bröd

  • 16 Recept
Rågkusar

Rågkusar

Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk. 30 g (1,5 msk) brödsirap mörkbrun1 Lös jästen i ljummet vatten. 7 Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 30 min, ta sedan ut dem och höj ugnen till 260 °C
Skållad råg!

Skållad råg!

Enklare bröd. Glömde att jag skulle baka matbröd, så min baksten fick inte vara med , men det lösta jag genom att vända upp och ner på den vanliga platta plåten och låta den blir varm i ugnen innan jag lade brödet ovanpå plåten
Levainbröd på surdeg

Levainbröd på surdeg

Levainbröd. Brödet ska låta ihåligt när man knackar på det. Rågsurdegsgrund. Dag 1. 1 dl ljummet vattten. 1/2 d rågmjöl
Surdegsgrund

Surdegsgrund

Jag dödade min surdeg för ett tag sedan, jag hade helt enkelt inte tid att baka och sen glömde jag bort den
Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Hur gör man en surdeg. Jag har försökt några gånger och det svåraste är att få igång den och sedan inte glömma bort att ”mata” surdegen när den väl är färdig och står i kylen
Snabbakade baugetter

Snabbakade baugetter

Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Vårens bästa baguette

Vårens bästa baguette

Men man ska inte hänga upp sig på tiderna, det är förstås hur brödet faktiskt jäser som är det viktiga
Stort grekiskt bondbröd

Stort grekiskt bondbröd

Detta bröd blir lite "segt" och är mycket gott till gryta eller soppa,eller varför inte till varm choklad med en tjock skiva ost på
Perfekta krutonger

Perfekta krutonger

Skär formbröden i små kuber, gärna med kanten kvar. Lägg hälften av brödbitarna i en burk med lock, slå över smöret
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 2 tsk brödkryddor
Kardemumma skorpor

Kardemumma skorpor

Kardemummaskorpor med jordgubbskräm blev mellanmålet. för barnen på mitt jobb idag en somrig måltid tycker jag
Italienska baguetter

Italienska baguetter

Idag fick jag äntligen nybakat bröd till lunchkaffet. Här kommer receptet på sommarens bästa buffébröd (enligt mig förståss)
Baguetter med rågmjöl

Baguetter med rågmjöl

Eftersom de (min pappa och hans fru) är riktigt förtjusta i vitt bröd så jag blandade i rågmjöl i baguetterna den här gången med ett riktigt bra resultat
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

4 tsk brödkrydda. Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut