Ingredienser 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk. 30 g (1,5 msk) brödsirap mörkbrun1 Lös jästen i ljummet vatten. 7 Jäs bröden i en avstängd ugn med lampan på max 35 °C i ca 30 min, ta sedan ut dem och höj ugnen till 260 °C
Enklare bröd. Glömde att jag skulle baka matbröd, så min baksten fick inte vara med , men det lösta jag genom att vända upp och ner på den vanliga platta plåten och låta den blir varm i ugnen innan jag lade brödet ovanpå plåten
Hur gör man en surdeg. Jag har försökt några gånger och det svåraste är att få igång den och sedan inte glömma bort att ”mata” surdegen när den väl är färdig och står i kylen
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. 2 tsk brödkryddor
Eftersom de (min pappa och hans fru) är riktigt förtjusta i vitt bröd så jag blandade i rågmjöl i baguetterna den här gången med ett riktigt bra resultat