1/2 dl
vatten och 1 dl mjöl. Rör om. Täck över surdegen igen. Nu ska surdegen bubbla och du kan flytta över den till kylskåpet. Om den inte har börjat bubbla ännu så kan du lägga till lite honung, naturell yoghurt eller äppeljuice och låta den stå kvar i rumstemperatur till nästa morgon. Min surdeg hade inte satts igång så jag la till 1 tesked honung för att hjälpa den lite på traven.
1/2 dl
vatten
1 dl
mjöl
100-150 g
surdegsgrund, men det finns recept upp till
utan kryper ihop i en stor stickad, brer ostsmörgåsar på det nybakta, och brygger termoskaffe på franskrost - ut i skogen kan man alltid gå, oavsett väderlek
vetesurdegsgrundrågsurdegsgrund. Nu bör surdegsgrunden vara klar och skummiga bubblor syns på ytan. Bakar man ofta så håller sig surdegsgrunden hur länge som helst
Använder engångs är jag osäker på om du behöver smörja. För att få ut dem – vänd dem upp och ner, möt med andra handen, kläm försiktigt på formen tills kakan släpper
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.