Dag 1. Fördeg250 g vatten125 g rågsurdeg (Se Surdegshjälpen)400 g fint rågmjöl, helst stenmalt. Dag 2. Bortgöring30 g jäst180 g vatten, 35 grader500 g filmjölk675 g fint rågmjöl30 g saltMängderna är ungefärligaDag 1FördegBlanda i en degbunke vatten, surdeg och rågmjöl till en tjock smet
Receptet är taget ur Johan Sörbergs "Riddarbageriets Bröd". Han kallar brödet HMD efter Hennes Majestät Drottningen - som han speciellt skapat brödet för
Detta bröd serveras varje dag nybakat till lunch på Birka folkhögskola och är mycket populärt1 l ljummet vatten1 dl rapsolja1 dl honung2 dl pumpakärnor2 dl solroskärnor2 dl linfrö14 dl vetemjöl8 dl rågsikt2 pkt torrjäst (som blandas med mjölet)1 msk salt1
Under snart 10 års tid har Rysslandsprojekt varit en viktig del av livet. Det handlar om att utbilda andra vilket också innebär att utbilda och lära känna sig själv
Dags att rigga för brödbak igen. Två olika sorters pumpor används den här gången. Dels en bit Lakota, som är en vintersquasch och så en liten bit Becky, som är en riktig pumpa
En klassisk brunchrätt som man alltid äter för mycket av. Jag tycker om att använda filmjölk istället för mjölk för att skilja smaken mot vanliga tunna pannkakor
Hela kornkärnor är ett riktigt superlivsmedel när det gäller mättnad. Här får du ett recept på Kornbröd som är ett väldigt gott och saftigt bröd som mättar väldigt bra och får fart på magen
Idag har jag ställt till med brödbak. Med fortsatt gråväder kändes det helt naturligt att börja baka. Brödbak är ett perfekt sätt att få upp värmen när man känner sig lite frusen
i min receptbok med urklipp sitter också receptet på rysk peda. har googlat för att hitta vad namnet kommer sig av, men jag hittar inte ens något om peda utan hur jag än gör så hittar jag artiklar om ryska pedagoger