Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Det var bra att maten var varierat med fisk, kyckling, kött och korv. Förra veckan så fick jag testa ViktVäktarnas matkasse med fem middagar för fyra personer
Idag bjuder jag på en smarrig gratäng. 2-4 port2 grillade kycklingklubbor6 stora champinjoner5 cm purjolök1 vitlöksklyfta1,5 dl grädde1/4 gorgonzola cremososalt och pepparen skvätt sojaBena ur kycklingen och klipp i lagom stora bitar
Dagens middag blev en riktigt god kycklingrätt med inspiration från Ica. Nu blir det tyst ett par dagar då bloggen & bloggerskan åker till Spanien över helgen
Rensa kycklingen på skinn och ben och finfördela köttet. Strimla baconet och hacka paprika och chili. Häll lite olja i en stekpanna eller stekgryta och låt det bli varmt
De senaste veckorna har vi varit näst intill sprickfärdiga av glädje, stolthet och spänning över att ha blivit tillfrågade att, i ett samarbete med med Västerbottensost, vara matinspiratörer i kampanjen #magipå20
Kolla med en kniv så att köttsaften på kycklingen är genomskinlig och klar. En av många olika kycklingrätter jag brukar göra lchf-style är denna vansinnigt goda gratäng med härliga vårsmaker
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Jag och mamma fastnade för det här receptet i en av hennes tidningar. Några soltorkade tomater hade vi tyvärr inte hemma utan tog vanliga körsbärtomater i stället
En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc. En härligt krämig sås med ostsås tillsammans med kassler och purjolök
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang