Paj med frukt

Paj med frukt

ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

En jätte god äppelsmulpaj blev fredagkvällens dessert. Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman
PecanKolapaj

PecanKolapaj

Idag gjorde jag en pecankolapaj att ta med när vi ska iväg på middag. Detta är en av mina favoritpajer
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Jag vidhåller att detta är världens bästa smulpajdeg. Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel
Pajdeg – enkelt grundrecept

Pajdeg – enkelt grundrecept

1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen. 1Sedan är det bara att förgrädda pajskalet i din ugn
Rabarberpaj med kokos

Rabarberpaj med kokos

Smörj en pajformmed lite smör. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn
rabarberpaj med kardemumma

rabarberpaj med kardemumma

Bland rabarber med salt, kardemumma, socker och lite potatismjöl. Jag brukar avsluta med havregrynen, vill ha dem någorlunda hela
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

150 g smör, rumsvarmt. 1 krm salt. 2 msk vatten. 3 dl vetemjöl. 5-6 äpplen. 3,5 dl socker. 2 ägg. 150 g smör, rumsvarmt 1 krm salt 2 msk vatten 3 dl vetemjöl