Paj med frukt

Paj med frukt

Rabarberpaj med brynt smör

Rabarberpaj med brynt smör

Bland annat gjorde jag en Rabarberpajmed brynt smör som jag hittade i en liten receptruta i senaste numret av tidningen Buffé
Toscakaka

Toscakaka

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser glasyren 3 dl nötter 75 gram smör 0,5 dl socker 0,5 dl ljus sirap 1,5 msk vetemjöl 1,5 msk mjölk Sockerkakan 50 gram margarin 2 st ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl mjölk Köp receptet
Rabarberpaj med kolasmul

Rabarberpaj med kolasmul

500 g rabarber1 msk potatismjöl2 tsk malen kardemumma1+1 dl strösockersaft från 1 citron100 g mjukt smör2 msk ljus sirap2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker
ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

ÄPPELSMULPAJ MED FLINGSALT

En jätte god äppelsmulpaj blev fredagkvällens dessert. Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman
PecanKolapaj

PecanKolapaj

Idag gjorde jag en pecankolapaj att ta med när vi ska iväg på middag. Detta är en av mina favoritpajer
Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Äpplepaj med världens bästa smuldeg

Jag vidhåller att detta är världens bästa smulpajdeg. Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel
Pajdeg – enkelt grundrecept

Pajdeg – enkelt grundrecept

1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen. 1Sedan är det bara att förgrädda pajskalet i din ugn
Rabarberpaj med kokos

Rabarberpaj med kokos

Smörj en pajformmed lite smör. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn
rabarberpaj med kardemumma

rabarberpaj med kardemumma

Bland rabarber med salt, kardemumma, socker och lite potatismjöl. Jag brukar avsluta med havregrynen, vill ha dem någorlunda hela
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

150 g smör, rumsvarmt. 1 krm salt. 2 msk vatten. 3 dl vetemjöl. 5-6 äpplen. 3,5 dl socker. 2 ägg. 150 g smör, rumsvarmt 1 krm salt 2 msk vatten 3 dl vetemjöl