Knäckig äppelpaj med vaniljsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 11 msk kanel
  • 15 msk strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 dl havregryn
  • 11 dl strösocker
  • 12 msk ljus sirap
  • 15-6 äpple
  • 13 äggulor
  • 11 dl strösocker ((ev hälften))
  • 11 vaniljstång
  • 11,5 dl mjölk
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 1 Äppelpaj100 g smör 1 msk kanel 5 msk strösocker 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 5-6 äpple
  • 1 Vaniljsås3 äggulor 1 dl strösocker ((ev hälften)) 1 vaniljstång 1,5 dl mjölk 1,5 dl vispgräddeÄppelpaj
  • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, blanda dem med kanel och socker och lägg sedan i en pajform. Blanda ihop alla övriga ingredienser till pajdegen till en smulig deg. Smula degen över de skivade äpplena. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Vaniljsås
  • Vispa äggulor och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden och låt koka upp. Häll gräddmjölken över äggvispet under omrörning, och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud på låg värme utan att den kokar tills såsen tjocknar, cirka 5 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.