Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
5 dl basmatiris 100 g osaltat smör 0,5 tsk svarta senapsfrön 0,5 tsk hel spiskummin 1 gul lök, ganska liten 1 tsk gurkmeja 1 tsk citronskal, finhackat bara det gula 2 msk citron, pressad 7 dl vatten 1 tsk salt (efter smak) citronklyftor, till garnering
1 kg fast potatis. 10 vitlöksklyftor. cirka 1 dl rapsolja. salt, peppar, persillade. färsk persilja eller timjanGnugga potatisen ren och skiva den till cirka 8 mm tjocka skivor
Har man inte tid att stå vid spisen men är sugen på risotto, då kan jag tipsa om ugnsbakad risotto. Den här gången smaksatte jag risotton med spenat, vitlök och gryuereost