risotto

risotto

  • 27 Recept
Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Svamprisotto med vitlöksstekt portabello

Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Risotto med svamp och mascarpone

Risotto med svamp och mascarpone

400 g svamp (blandade sorter, gärna kantareller) 1,2 l kycklingbuljong 1 klyfta vitlök, krossad 1 schalottenlök, finhackad 3 dl carnaroliris 1,5 dl torrt vitt vin 2 msk mascarpone 75 g parmesanost, riven 0,5 kruka färsk dill 0,5 kruka färsk körvel smör, till stekning olivolja, till stekning salt svartpeppar
Tagine yassa

Tagine yassa

2 citroner 1 limefrukt 1 tsk svartpeppar, nymald 2 knivsuddar cayennepeppar 1 rejäl nypa salt 2 gula lökar 1 purjolök 1 kg kycklinglår med skinn 0,5 dl vatten rapsolja, till stekning 4 port långkornigt ris 0,5-0,75 l hönsbuljong 1 stänk tabasco 1 klyfta vitlök 1 msk tomatpuré jordnötter färsk bladpersilja
Tareqs paella med kräftor

Tareqs paella med kräftor

1 kg kräftor 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 röd paprika 3 tomater 1,5 l kycklingbuljong 0,5 g saffran 2 cm röd chilifrukt 100 g chorizokorv [1 st korv] 6 kycklinglårfiléer 2 msk tomatpuré 1 msk färsk timjan, hackad 2 tsk paprikapulver, gärna rökt 1 dl färsk bladpersilja, hackad (med kvistarna) 6 dl risottoris 0,5 tsk salt
Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
Citronris

Citronris

5 dl basmatiris 100 g osaltat smör 0,5 tsk svarta senapsfrön 0,5 tsk hel spiskummin 1 gul lök, ganska liten 1 tsk gurkmeja 1 tsk citronskal, finhackat bara det gula 2 msk citron, pressad 7 dl vatten 1 tsk salt (efter smak) citronklyftor, till garnering
Arancini – risottobollar

Arancini – risottobollar

20 st Risotto 7 - 8 dl vatten 2 buljongtärningar 1 riven vitlöksklyfta 2 dl arborioris 2 msk smör 2 msk olivolja 1 dl vin (gärna vitt) 1 1/2 dl riven parmesanost salt peppar Panering 1 1/2 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 3 dl panko neutral olja till fritering Lägg till i inköpslistan
Risotto, grundrecept

Risotto, grundrecept

Därefter börjar du med risottokastrullen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong
Rostade potatismynt med olja och örter

Rostade potatismynt med olja och örter

1 kg fast potatis. 10 vitlöksklyftor. cirka 1 dl rapsolja. salt, peppar, persillade. färsk persilja eller timjanGnugga potatisen ren och skiva den till cirka 8 mm tjocka skivor
Risotto på svart ris med kokosgrädde

Risotto på svart ris med kokosgrädde

När riset mjuknat, vänd ner riven parmesan, blanda runt och servera risotton med ugnsrostade tomater och färsk oregano och lite extra ost
Medelhavsinspirerad risotto

Medelhavsinspirerad risotto

Risotto är ju så gott. Servera gärna risotton tillsammans med en bönsallad. Blandar man i grillade och marinerade grönsaker blir det ännu godare
Oven baked Spinach Garlic Risotto

Oven baked Spinach Garlic Risotto

Har man inte tid att stå vid spisen men är sugen på risotto, då kan jag tipsa om ugnsbakad risotto. Den här gången smaksatte jag risotton med spenat, vitlök och gryuereost
Risotto med räkor och sparris

Risotto med räkor och sparris

Risotton serveras i djupa tallrikar. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. Skala och finhacka lök och vitlök