I veckan köpte jag 1,6 kg blandfärs som fick bli köttbullar. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
För den här köttfärslimpan blev riktigt god. Tillsätt ägg och kryddor och därefter köttfärsen. Smöra en ugnssäker form och lägg ca hälften av köttfärsen i formen (tänk att det ska bli en avlång limpa)
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Köttbullar är inte så krångligt och funkar utmärkt att laga även till vardags. Under tiden dessa går klart i ugnen hinns ett snabbröj i köket med och allt är klart på ca 30 minuter
Blanda med köttfärsen och forma till små fina bullar och placera på plåten. Ingredienser400 g köttfärs (jag använde älgfärs eftersom det är det som finns hemma, men vilken som helst fungerar)1 gul lök5 st soltorkade tomater (soltorkade tomater kan vara ganska salta, om bullarna ska ges till barn under året så hoppa över tomaterna och använd lite tomatpure istället)1 tsk oregano1 ägg2 msk ströbröd/kavring/havregryn2 msk vattenSätt ugnen på 175 grader. 400 g köttfärs