Vi bryter brödetibitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för medbestick, vilketsäkerligenbidragittill att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Att det kallas just det fantastiskabrödetvisste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då medbenämningen det fantastiskabrödet
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. Skär rutor och häll över liteflingsalt. Jag gjorde en sats i lördags och på söndag morgon hade vi tre stycken kvar
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Tillbröd är Manitoba Cream bra som gör brödetluftigt och Rustique som gör brödetsaftigt och smakrikt
Brödetblir sådär bagerisnyggt och rustiktmed snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Toppa med pumpakärnor. Smörj en brödform och häll sedan i smeten. Finhackaaprikoser och valnötter. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Skär rutor med en vass kniv, gärna insmordmedlite olja för att det ska vara enklare att skära. Jag brukar baka brödeti en mindre långpanna, för att få brödet högre
Visst är det underbart gott med en skiva varmt brödmed en klick smör & en skiva god ost. Släng inlite vatten på botten av ugnen eller spruta in vatten med en blomspruta
En god och mjuk smörgås men medminimalarbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igångigen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.