Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssåsmed en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
I maj är det bråda dagar på jobbet för den kvinnliga delen av vårt kök, det är utvecklingssamtal med föräldrar på förskolan blandat med utflykter och andra trevliga aktiviteter
4 2 morötter 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 200 g vitkål 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 3 msk olja 1 1/2 tsk curry 1 tsk kanel 400 g kycklingfärs 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning salt och peppar 1/2 lime Till servering ris eller nudlar Lägg till i inköpslistan
Dagens middag blev en kryddig, god och mustig köttfärssåsmedcurry flavour. Krydda med kryddorna efter egen smak och tillsätt grädde och creme frachie, blanda samman
Den här kryddiga, ugnsbakade varianten kan varmt rekommenderas. Jag tog naturell sojayoghurt och lät den rinna av i kaffefilter, innan jag smaksatte med äkta vaniljpulver
Middagen så fick det bli en jätte enkel men god ochkryddig vegetarisk "kyckling" gryta som jag slängde ihop lite hur som helst, blev jätte mumsig med så enkla och få ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.