Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser. Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya
Mitt i prick på alla sätt är det med kyckling, ädelost, söta päron och knapriga ugnsstekta rödbetor. Den här rätten lagar sig dessutom mer eller mindre själv faktiskt
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 citron 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 tsk maizena majsstärkelse 150 g haricots verts ca 550 g laxfilé 1 tsk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
färsk grönkål. 1olivolja. 1ägg. 1vatten. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1granatäppelkärnor1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen
Kan verka lite omständigt att göra, men resultatet blir fantastiskt. Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev