Oxfilé Wellington enligt en recept ur en gammal Coop tidning. Med kantareller och västerbottensost. Jag har provat det med champinjoner och fläskfilé men den här rätten, då ska man satsa på lite finare köttbit som man kan lämna lite röd
I lördags var min syster med familj bjudna hem till oss på kalkonmiddag. Helstekt kalkon har blivit lite av en tradition hemma hos oss under alla helgona helgen
AnkaSätt ugnen på 110 grader. Skär långa snitt i fettkappan, krydda med salt och pepparsorter och bryn gyllenbruna i en stekpanna hastigt runt om utan fett
Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Bara att fräsa lite lök, blanda ihop ingredienser, klappa smeten tills den antagit en avlång rundad form och så in i ugnen
02 Sep. 09. 27. Bullar i mängder. 0kommentarer. När jag bakar bullar så gör jag sällan bara en sort. Varför ska man göra det när man kan göra en massa olika
I lördags bjöds våra gäster på pulled chicken. Perfekt att tillaga i lergryta, sköter sig själv på låg temperatur i ugnen - och så är det galet gott och faller alla i smaken
Pulled pork har jag gjort flera gånger, men förra helgen blev det Pulled chicken för första gången. Lika gott men lite mer jobb eftersom jag använde en hel majskyckling
Kalljästa kalasbullar. Hej på er. Någon som har eller tänker äta kanelbullar idag. Det här med traditioner tycker jag är viktigt, så det blir nog en bulle eller två innan dagen är slut ha ha