Kavring
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 14 dl vetemjöl special
  • 10.5 tsk salt
  • 11.5 msk bikarbonat
  • 11 msk bakpulver
  • 14 dl sirap
  • 16 dl filmjölk
  • 18 dl rågsikt 4 dl vetemjöl special 0.5 tsk salt 1.5 msk bikarbonat 1 msk bakpulver 4 dl sirap mörk 6 dl filmjölk Ugn: 175°Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål. Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. Obs! Blanda inte degen för länge då blir brödet segt.
  • 1 Häll smeten i två smorda brödformar som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.