Vi wokade ute på muurikkan men självklart kan man woka inne på spisen också. Så underbara på olika sätt och jag har hunnit med så många olika saker så det känns som jag har varit där i flera veckor
Här kommer receptet Pastawok på muurikan 4 port kokt pastaca 500 g kött (pulled pork hade jag)1 liten brk champinjoner200 g wokgrönsaker1 skvätt teriyakisås1 skvätt tigersås200 g lätt creme fraiche ( självklart)Salt,Krydda med grillkryda och persilladeRiven ost Sen gör vi så härPå med köttet, wokgrönsakerna och champinjonerna. Servera med lite sallad, smaklig måltid ca 500 g kött. 200 g wokgrönsaker
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Vad sägs om wokmedkyckling, morötter och kål. Skär limen i klyftor och servera till woken. Vänd ner nudlar, grönsaker och vinägerblandningen i pannan medkycklingen och rör runt
På muurikkan smälte fettet bara ner i mitten där jag kunde använda dem för woken, helt perfekt. Anka var verkligen perfekt att göra på muurikka, inne osar den för mycket och på en grill brinner och ryker den mycket av allt fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.