Kött

Kött

  • 37 Recept
Broccoli- och blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

Broccoli- och blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

500 g blomkål 300 g broccoli 2 förp bacon (à 140 g) salt. 1Bechamelsås50 g smör 0,5 dl vetemjöl 1 dl kokspad från blomkålen och broccolin 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen 150 g riven mozzarella 1 dl parmesanost, riven
Lyxig gulaschgryta

Lyxig gulaschgryta

Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Stek köttet i smör i omgångar i het panna. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 ½ - 2 timmar, tills köttet är riktigt mört
Indisk köttgryta

Indisk köttgryta

Häll upp med vatten i grytan så att det täcker köttet. När köttet ser klart ut och faller sönder har du i yogurt, honung, limesaft och salt
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlök, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyfta vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond du chef vegetabilisk 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjan 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Lövbiff i god sås

Lövbiff i god sås

Slå på grädden och köttbuljongen. Ingredienser 4-6 personer500-600 g lövbiff4 msk dessertost paprika/chili10 g champinjoner1 liten rödlökSås2,5 dl matlagningsgrädde2 dl köttbuljong (tärning + vatten)2 msk dessertost paprika/chili1 msk mango chutneySoya, några droppar för färgenSaltPepparGör så härStrimla löken och champinjonerna
Absolut bästa fläskfilén

Absolut bästa fläskfilén

Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet. Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera
Fläskfilé i god sås

Fläskfilé i god sås

Ta upp köttet och fräs löken. Lägg i kött och rosepeppar och låt puttra 5 minuter. Fläskfilé i god sås. 6 port
Tacopaj

Tacopaj

Skala och hacka löken, stek den och köttfärsen i olja. Blanda osten med crème fraiche och klicka på köttfärsen
Pappas revbensspjäll från himlen

Pappas revbensspjäll från himlen

Ni vet när köttet lossnar från benen bara man biter lätt i dem. Min pappa brukar bjuda på de allra mjällaste och godaste revbenen, när vi får grillat hemma hos mina föräldrar
Mustig lövbiffsgryta

Mustig lövbiffsgryta

800 g lövbiff. smör att steka i. 4 msk tomatpuré. 3 dl vatten. 3 msk koncentrerad oxfond. 2 msk kinesisk soja
Japanska kotletter

Japanska kotletter

Lägg kotletterna i en ugnssäker form, smord med matfett. Blanda olja, soja, finhackad lök, peppar, krossad vitlök, vinäger och krossad koriander
Fransyska i stekgryta

Fransyska i stekgryta

Stek köttet runt om, salta och peppra. Ta upp köttet, slå in det i smörpapper och lägg det i en form med lock
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl
Grillade revbensspjäll med supergod glaze

Grillade revbensspjäll med supergod glaze

1 kg revben3 röda lökar2 st köttbuljongtärningar2 st vitlöksklyftorvattenHäll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. 2 st köttbuljongtärningar
Gästlåda

Gästlåda

400 g köttfärs. 1 köttbuljongtärning. 400 g köttfärs 1 pkt bacon 6 dl spiralmakaroner 1 burk creme fraiche 3 msk ketchup eller chilisås 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 purjolök 1/2 påse riven ost