Här kommer det utlovade falukorvs-receptet. Och om ni tycker som jag, att recept på falukorv de kan man inte få många utav för det är nog den mest variationsrika rätten vi har här i Sverige då ska ni prova denna variant
När vi kom hem hade mamma ställt i ordning korvgryta och jag kan minnas vad gott det var. I dag blev det korvgryta härhemma och jag tycker fortfarande att det är väldigt gott
Lägg den skivade falukorven bland grönsakerna på plåten och ställ i varm ugn på 220° i ca 25 - 30 minuter, när potatisen är klar och korven fått färg ta ut plåten. Servera med pumpakärnor och några droppar god olivolja strödda över 900 gr Falukorv (i skivor)
Strimla falukorven. Fräs korv och purjo i oljan. 300 g falukorv. 300 g falukorv 1 liten purjolök 2 msk neutral olja 2 tsk curry 2 dl créme fraiche med chili och paprika 1 msk tomatpuré
Servera korven med sås, kokt potatis, extra riven pepparrot och gröna ärter. Skiva korven och stek den 2 min på varje sida i smör en stekpanna med släpplätt- beläggning. falukorv, (18 % fett). 4 person(er) Ingredienser 400 g falukorv, (18 % fett) 0,5 msk smör Sås 1 pepparrot, bit färsk (ca 6 cm) 2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1 msk senap 0,5 tsk salt Tillbehör 600 g potatis 2 msk pepparrot, finriven 250 g gröna ärter
Skiva falukorven tunt och fördela ut över pastan och klyfta tomaterna och fördela ut. 500 gram okokt pasta1 ring med falukorv2 1/2 dl vispgrädde2 1/2 dl creme fraiche2- 3 msk stark ajvarsalt & peppar1 låda med körsbärstomater