Kött

Kött

  • 97 Recept
Jag bjuder på en kötträtt..... En köttgryta med hetta...

Jag bjuder på en kötträtt..... En köttgryta med hetta...

Men nu kör vi ny vecka, med nya tag och tro det eller ej här kommer ett köttrecept. Det beror mycket på att varken jag eller Mr C äter rött kött, däremot gör killarna det och därför lagar jag faktiskt mycket rätter med kött i
Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Högrevsragu med pasta - Mitt kök

Krydda köttet med salt och peppar. Smält smör i en stor gryta och bryn köttet runt om. Rör sönder köttet med en gaffel så det blir en ragu
Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger
Lövbiffsrulader med ädelost

Lövbiffsrulader med ädelost

Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör
Sherrydoftande skinka

Sherrydoftande skinka

Sätt ugnen på 250 grader. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Häll sherryn över skinkan
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg i köttet när kokspadet har kokat upp, lägg på locket
Oxrullader

Oxrullader

4 1 pkt skivad bacon (à 140 g) 2 hela saltgurkor 1 rödlök 2 msk dijonsenap 600 g lövbiff tandpetare 1 msk smör eller margarin 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dillkött

Dillkött

Låt såsen stå och puttra en stund och skär under tiden köttet i bitar. Rör ner dillen och sedan köttet
Krämig kyckling cordon bleu gratäng

Krämig kyckling cordon bleu gratäng

God morgon på er. Jag ska strax hasta i väg till min frisör. Dags att klippa topparna (håret på utväxt igen) och få en genomfärgning
Valfritt fläskkött med underbar sås , som gryta

Valfritt fläskkött med underbar sås , som gryta

Skär köttet i grytbitar, lägg i ugnsform. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Dillkött

Dillkött

Putsa köttet. Låt köttet koka upp. Lägg tillbaka köttet i kastrullen. Ta upp köttet och skär i bitar. 4 portioner800 g kalvkött, tex bog100 g rotselleri2 morötter1/2 purjolök1 lagerblad7-8 hela vitpepparkorn2 msk vetemjöl2 msk smör1 dl vispgräddeFärskpressad juice av 1/2 citronÄttiksprit (12%) och socker1 dl hackad dillSalt, vitpepparSkala och skär rotsellerin och morötterna i bitar. Sjud under lock 35-45 minuter eller tills köttet är mört. 800 g kalvkött, tex bog
Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Torka av köttet med hushållspapper. Strö lök mellan filébitarna, fräs den hastigt och vänd köttet. Ta upp köttskivorna och lägg dem på varma tallrikar