Eftersom det är tisdag så tänkte jag bjuda er på lite fisk idag, tonfisk närmare bestämt. Tonfisk i en krämig sås som går snabbt att tillgaga och som passar lika bra till pasta eller ris
Mannen var helt lyrisk och tyckte det var den godaste fisk han ätit på länge = )För att laga till 4 personer behöver du4 portioner lax (jag använde fryst)1 dl vatten2,5 dl matlagninsgrädde1,5 dl creme fraiche3 msk touch of taste hummerfond1/2 dl klippt dillpressad citronsaltcitronpepparmaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
2 fiskbuljontärningar. 2 fiskbuljontärningar. Godaste kräftsoppan som smakade som en dröm den där lördagen dagen före första advent då vi i trevligt sällskap på hundutställning avnjöt den i ett fuktigt och småkyligt ridhus i Arvika