Det är pappan i huset som lagar älgbiffar, jag försöker mig inte på det för hans blir alltid godare. Som tillbehör brunsås, potatismos och kokt broccoli
500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
I kväll har jag lagat mat. För er som följer mig via Facebook har ju kunnat läsa att det inte lagats så mycket i vårt lilla kök denna veckan då vi koncentrerat oss på att fixa i lyan
Se till att grytbitarna är väl putsade, inga hinnor och senor kvar. Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg
Förra fredagen var det fullt hus med åtta vuxna och fyra barn som skulle utfodras. Har länge funderat på att göra Pulled pork och när Tina gjorde det på fyran för någon vecka sedan så tänkte jag, att nu slår jag till
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
TJÄLKNÖL PÅ ÄLGKÖTT (eller annat vilt el. TJÄLKNÖL PÅ ÄLGKÖTT (eller annat vilt el. I helgen lagade jag ju tjälknöl på älg, med potatisgratäng och svampsås