500 –700
g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin)
1 Några
grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar
13 msk
smör
13 st
gula lökar
14 st
vitlöksklyftor
10,5 st
chilifrukt
13 dl
rött vin
14 st
lagerblad
15-6 st
enbär
1400 g
krossade tomater
13 msk
tomatpuré
11 msk
råsocker
1
vatten
1 Salt,
efter smak
1 Peppar,
efter smak
14 st
potatisar, ca (350 g)
12 st
morötter
12 st
gula paprikor
11 bit
rotselleri (ca 200 g)
1 Ett
gott bröd
1500 –700
g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
1 Serveras
med Ett gott brödSkär köttet i 2 cm stora tärningar. Fräs dem runt om i smöret i en stekgryta tillsammans med grytbenen. Skala och skär löken i ringar och lägg ner dem i grytan. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och den halva chilin och häll ner hacket i grytan. Tillsätt vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Lägg i två buljongtärningar om grytan lagas utan ben. Häll på vatten så att det täcker och salta och peppra. Rör om och låt grytan koka upp. Sänk värmen och låt grytan småkoka under lock i 1 1/2–2 timmar, eller tills köttet är mört. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Lägg alltsammans i grytan och låt koka i ytterligare 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar om så önskas. Servera i djupa tallrikar – gärna med ett gott bröd till.
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept. DAGENS RECEPT 14-08-02. Från Nya Mästerkocken 1985 8 portioner
Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd. Ta ut och separera nötterna från varandra så gott det går och låt svalna helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.