Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Detta kommer bakas många gånger framöver. 2 limpor5 dl vatten, 37 grader varmt50 g jäst2 ägg1½ dl farinsocker1 tsk salt1 l rågsikt4-5 dl fint rågmjölSmula jästen i bunken
Frukostbullar i olika former är som bekant något jag bakar med jämna mellanrum. Den här gången hade jag några dl av olika mjölsorter som låg och skräpade i mjöllådan som jag ville göra av med, så det blev lite improviserade men likväl fina och goda bullar
Varm smörgåstårta känns för mig som en gammal bortglömd klassiker men idag bestämde jag mig för att väcka liv i mitt gamla recept och äta det till fredagsmyset
_________________________________________________________________________________Alla mina matrecept hittar du HÄR >> Recept - Smörgåstårta - Smörgåstårtslängd
Morgontidning och kaffe. Ett äpple. Ost och marmelad – och så brödet. De här frukostbröden passar på något sätt extra bra när man kan ta det lite lugnt och slipper rusa runt som en galning på jakt efter telefonen och nycklarna och matlådan och väskan och kopplet till hunden och de där papperen som man bara måste ha med sig
Hittade vildsvinsskav i frysdisken och tänkte att det kanske kan vara gott. En söndagsmiddag blev det. Stek med lök och svamp, kinesisk soya, en tsk dijonsenap, crème fraiche, späd ev med vatten
Nu är jag åter på banan och är laddad att testa nya recept och inspirera ännu mera. Jag har även bestämt mig för att blir lite mer hälsosam 2013 och ska tappa några kilon de närmsta månaderna och bli ännu bättre på att träna
Korv stroganoff är nog betydligt vanligare på tallriken i Sverige än sin lite lyxigare fader. Det här receptet är synnerligen enkelt och innehåller inte paprika som många andra versioner gör
Jag underskattar ofta soppa och lagar det alltför sällan. Fördelen med det är att jag varje gång blir positivt överraskad över hur gott och smakrikt det kan vara
Det är nog helt enkelt så att köttsoppa inte är en av mina favoriträtter. I dag var det dags för "traditionell husmanskost" igen - köttsoppa, en rätt som jag aldrig tidigare lagat