Vispa grädden till grundröran och blanda i majonäs och cremé fraiche, salta och peppra. Igår var vi på kräftskiva och eftersom det inte är alla som gillar kräftor så bakade vi denna smarriga smörgåstårta och hade med oss
Indra, hon som bjöd på det först hade putsat till receptet lite och likaså gör jag med lite mer. Blev bjuden på en supergod varmsmörgåstårta för av en vän här innan jul,
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3. vispa 3 äggvitor till hårt skum, blanda sen försiktigt ner 16 msk Majonnäs i den hårt vispade äggvitan
Gratinera i ugn, 175° tills osten smält och fått lite färg. Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna
Dela äggen, finhacka vitan och lägg undan till garnering. snurra ihop laxskivor till rosor, låt räkor och kräftstjärtar rinna av på hushållspapper, skölj och torka tomaterna
Gör samma sak med ett nytt lager och fortsätt tills allt är slut. Denna goda smörgåstårta bjöd jag på när sonen fyllde 10 år. Det här behöver du till en smörgåstårta (6 personer)
en möjlig vinnare till studenten. Fler förslag önskas---fick ett till nyss på mailen från kusin Ann. Lägg på nästa lager bröd ( omlott så inte den faller isär tänk tegelmönster) Blanda ihop fyllningen till lager 2 och bred över
Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen och bred det över och runtom hela tårtan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till fyllning 1 och 3. Bred resten av majonnäsröran till fyllning 1 och 3 över hela brödskivan och fördela ägg, lax och dill över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.