Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla 10 minuter. Skala, hacka och stek löken i 2 matskedar smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun
Fyllning. Plommonen kokas mjuka ca 30 min, beror lite på hur torkade dom är. Låt svalna lite. Vispa sedan försiktigt till slät marmelad med elvisp eller stavmixer, marmeladen är het och bränns om du får stänk på dig
Efter en lång och intensiv helg och massor med besök av råttköpare och punkter i almanackan som bockats av rundade vi av kvällen igår med dessa goda tacorullar
Ett av mina mål för året är att försöka laga maträtter som vi inte har testat förut. Falsk fläskfilé. Det blir lätt så att man snöar in och lagar samma rätter om och om igen
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkelt att göra och väldigt gott. Ca 2 port. 3-4 nystan äggnudlar (175-200g)2 tunna lövbiffar (150 g) i breda strimlor1-2 msk neutral olja2-3 skivade vitlöksklyftor1/2 röd + 1/2 gul paprika i tunna strimlor1/2 rödlök i tunna strimlor1/3 liten purjolök i skivor på snedden1/2 liten morot tunt skivad på sneddenNågra sockerärterBöngroddar2 msk ostronsås (oyster sauce)Ca 1 cm färsk ingefära, finhackadFörbered alla grönsakerna
Vardagsmaten ska helst gå snabbt att lagas och sen ska den hinnas ätas innan alla träningar börjar. Kan väl erkänna att den ekvationen är omöjlig att få ihop alla dagar