Fisk

Fisk

  • 15 Recept
Fiskgryta med apelsin och broccoli

Fiskgryta med apelsin och broccoli

4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lax med krämigt gräslökstäcke

Lax med krämigt gräslökstäcke

Man ser enklast att laxen är klar genom att provskära, fiskköttet ska falla isär. Tina laxen om den är fryst
Lyxig fiskgratäng

Lyxig fiskgratäng

Bred ut fisken och salta. Häll såsen över fisken. Fiskgratäng. Potatismos. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten
Torsk i ugnen

Torsk i ugnen

Skär fisken i bitar och lägg den i en smord ugnsfast form. Rör ihop grädde, ajvar relish och persilja och häll över fisken
Min fiskgratäng med räkor

Min fiskgratäng med räkor

Äter ni mycket fisk. Tror det beror delvis på att jag inte är så förtjust i kokt fisk och stekt fisk kan bli lite tråkigt i längden
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Hos oss har vi inga fisk dagar, taco dagar osv, utan det lagas och äts helt enkelt när man känner för det
Fisksoppa med rotfrukter och dill

Fisksoppa med rotfrukter och dill

Tärna fisken, salta den och lägg åt sidan. Häll på grädde och lägg i fisken. Fisksoppa med rotfrukter (4 port. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). Låt koka ytterligare 5 min, tills fisken är fast och vit. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
fisksoppa

fisksoppa

Fisksoppa med smak av kokos/ingefära/lime/koriander. Tina fisken. Lägg i torskrygg/lax och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills fisken känns spänstig och klar
Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk
Krämig laxgratäng med fänkål

Krämig laxgratäng med fänkål

Lägg fisken ovanpå. Häll över fisken. När vi köper hel lax blir det alltid småbitar över när jag skär ut filéerna

Fiskgryta med rotfrukter

Skär fisken i kuber eller bitar. Lägg dem i grytan, se till att buljongen täcker fisken. 1-2 fiskbuljongtärningar eller fond
Torsk gratäng med räkor

Torsk gratäng med räkor

Men vi lagar mest lax då dottern inte tycker om någon annan fisk. Häll såsen över fisken. Gratinera i 25 minuter tills fisken är klar