4 900 g potatis 250 g broccoli Fiskgryta 1 morot 1/2 purjolök 1/2 apelsin 2 1/2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 msk maizena majsstärkelse 1/2 msk curry salt och peppar 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tärna fisken, salta den och lägg åt sidan. Häll på grädde och lägg i fisken. Fisksoppa med rotfrukter (4 port. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). Låt koka ytterligare 5 min, tills fisken är fast och vit. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Fisksoppa med smak av kokos/ingefära/lime/koriander. Tina fisken. Lägg i torskrygg/lax och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills fisken känns spänstig och klar
Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar. 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk