Skölj och skrubba blåmusslorna. Kasta de som är öppna eller trasiga. Hacka lök, vitlök och chili fint. Ringla olja i en stor gryta och fräs löken, vitlöken och chili i någon minut tills de börjar mjukna
. Vi är dåliga på att laga asiatisk mat här hemma men plötsligt händer det, som jag brukar säga. Förra veckan lagade vi en grytvariant med grönsaker och teryiakisås som blev himmelsk - speciellt såsen som man med fördel kan äta med sked
Här kommer nu Eriks favvo-recept på kycklingspett med jordnötssås. Väldigt starkt blev det, (hela TVÅ gurkor gick åt till oss fyra vuxna, för att svalka gommen lite
När det är kallt och ruggigt ute så är det härligt att värma sig med en god soppa. Tyvärr är inte min sambo jätte förtjust i soppor men jag hoppas att han kan vänja sig
En fantastisk matlagningsmetod. På 70-talet köpte jag som många andra en Römertopf. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl