Asiatiskt. Som jag längtat efter wok och starka såser, krispiga bambuskott och vattenkastanjer. Starkt och smakrikt och så fruktansvärt gott, det är vardagsmat för oss
800 g kycklingfilé salt och svartpeppar 1 krm paprikapulver smör till stekning 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 paprika, valfri färg 250 g champinjoner 100 g salami, strimlad 1 1/2 dl riven lagrad ost
Här kommer nu Eriks favvo-recept på kycklingspett med jordnötssås. Väldigt starkt blev det, (hela TVÅ gurkor gick åt till oss fyra vuxna, för att svalka gommen lite
Måste bara tipsa om en supergod kycklinggryta. Kinesiskkycklinggryta med curry 4 port. Om ni ätit kyckling i currysås på kinarestaurang och gillar det kommer ni att älska den här, sååå god och dessutom helt utan mjöl- och mjölkprodukter
Kinesiskkycklinggryta, 4 portioner(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)1 lök, skalad och hackad1 vtlöksklyfta, finhackad1 morot, skalad och strimlad1 röd paprika, urkärnad och strimlad375 g kycklingfilé, strimladmajsolja till stekning3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)2 msk soja2 msk rödvinsvinäger2 msk mörk sirap1 liten burk skivad ananas, ca 230 gmaizenamjölBryn kycklingen i olja nån min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.