Bröd

Bröd

  • 16 Recept
Rågsiktsfrallor

Rågsiktsfrallor

Jag bakar ganska ofta rågsiktskakor, och barnen tycker så mycket om dem att de kallar dem för mammabröd
Baguetter med soltorkade tomater

Baguetter med soltorkade tomater

Att smaksätta baguetter på det här sättet är ett lätt sätt att få lite variation på brödet och göra det lite lyxigare
Långjästa baguetter

Långjästa baguetter

Nybakat. Ingredienser till 3 baguetter. 10 g jäst. 3½ dl kallt vatten. 6½ dl vetemjöl special. 1 dl rågmjöl. 1 msk flytande honung
Lättbakade baguetter

Lättbakade baguetter

I helgen gjorde jag en skaldjursgryta och till den ville jag ha lite gott bröd. Som allt bröd är de godast helt nybakade
Nattjästa baguetter

Nattjästa baguetter

Jag blandade ihop degen på kvällen och gräddade brödet på morgonen så att vi kunde äta alldeles nybakat bröd till kvällens middag
Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta. Bröd den. Bland annat ett riktigt gott bröd som jag bakade under novemberlovet till mina lovlediga ynglingar
Bröd i gjutjärnsgryta

Bröd i gjutjärnsgryta

Särskilt om det serveras nygräddat, charmigt, knubbigt bröd gjort i en gjutjärnspanna. Brödet blir saftigt och poröst samtidigt som det får en knaprig yta
Jättegott bröd!

Jättegott bröd!

Som Frida bakade när hon var här, nu har vi försökt oss på det också. 2dl havregryn. 1dl sesamfrøn. 1dl linfrön
Indiskt bröd

Indiskt bröd

Gjorde indisk bröd idag, Chapati. Ur gott var det. Vi åt dom med smör och ost. Barnen älskade dom. Testa och gör dom
Kalljäst bröd över natten

Kalljäst bröd över natten

På begäran från mina följare på Instagram kommer här ett recept på kalljäst bröd som du jäser i kylen över natten
Bästa brödet

Bästa brödet

Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket
Grovt bröd

Grovt bröd

Låt gärna brödet vila i 1 dygn innan det äts. Värm filmjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp
Mörkt bröd med fikon

Mörkt bröd med fikon

Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst 4 timmar. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, salt, solrosfrön och linfrön i en skål
Grovt bröd

Grovt bröd

Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål