Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Forma till runda bröd. Pensla bröden med filmjölk och strö över havregryn. Smula ner jästen i en skål. Smält smör och tillsätt mjölk, och värm till 37°
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Låt bröden svalna på bakgaller. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Forma släta ovala bröd. Låt bröden kallna på galler under duk. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter eller tills de har fin färg och känns torra
Kavring är ett mörkt bröd med bla rågmjöl och sirap. Till 2 st bröd behöver du. 2 st bröd behöver du. Detta recept innehåller bikarbonat och behöver inte jäsas
Kommentarer
kerwo
Toppenbra!
Logga in eller Registrera för att kommentera.