Det är lätt att förstå varför Zeinas kitchen vann Matbloggsprisets Folkets Val förra året. Jag hann inte mer än sätta fram min egen tallrik förrän dottern kastade sig över maten
Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomater, vatten, buljong, socker/honung och låt soppan puttra på svag värme under lock i ca 10-15 min. 2 msk Tomatpuré. 800 g Körsbärstomater Konserverade
Tillsätt crème fraiche, tomatpuré och senap. 2 msk tomatpuré. 2 msk tomatpuré. Jag måste dela med mig av detta smarriga recept på vegetarisk stroganoff som vi testade i veckan
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet
Räcker till ca 10 rullar/4 personer. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och fräs gul lök och vitlök. Tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den är mjuk
Pasta är perfekt när man vill att maten snabbt ska stå på bordet, tycker jag. Det behövs inga vegetarisk ersättningsprodukter för att göra vegetarisk mat som påminner om vanlig mat
En bra substitut och maträtt om man vill dra ner på kötet. 2 dl solrosfrön (viktigt att du blötlägger solrosfrön för bättre matsmältning). 2 dl solrosfrön (viktigt att du blötlägger solrosfrön för bättre matsmältning)
Som ni kanske vet så är ett av mina projekt framöver att driva #passionmatlagning tillsammans med fantastiska Zeina ”Zeinas Kitchen” Mourtada på Fryshuset Grundskola Västra i Husby
Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Skriva recept, laga mat, fota, fixa med hemsidan, bokföra och verksamhetsutveckla. Hej. Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen