Sås

Sås

Chimichurri - se

Chimichurri - se

1 dl färsk bladpersilja 1 dl koriander 6 klyftor vitlök 2 msk oregano 3 msk knipplök, blast 3 msk grön paprika 1,5 dl olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 limefrukt, zest 1 msk saft
Timjan och rödvinssky

Timjan och rödvinssky

1 msk socker. 1 schalottenlök. 40 gram smör. 1,5 dl rödvin, fylligt som ex. Fitou. 1,5 dl vatten eller köttfond, kycklingfond eller steksky
Lenas gula fisksås

Lenas gula fisksås

  1 st Schalottenlök, finhackad. 1  2 deciliter Grädde. 1  2 deciliter Crème fraiche. 1  1,50 msk Fiskfond, koncentrerad
7 olika kryddsmör till vilt

7 olika kryddsmör till vilt

11 tsk worchestershiresås. 100 g smör rumsvarmt. 11 msk färsk dragon hackad. 11/2 schalottenlök finhackad
Ramslökssås

Ramslökssås

100 gram ramslök, 2 pkt på 50 gram vardera eller plocka egen. 2,5 dl creme fraiche. 1 krm salt. 1/2 krm svartpeppar
Sandefjordsås

Sandefjordsås

Sist rör du i citronsaft så kommer såsen att tjockna något. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Om du vill kan du garnera såsen med förslagsvis tre tsk rom vardera, lite hackad gräslök och/eller persilja samt en citronklyfta vid sidan
Libanesisk Vitlökscreme

Libanesisk Vitlökscreme

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja