1 GARNERING:
12 tsk rom eller caviar; 1/2 burk; som stenbitsrom, regnbågsrom, finkornig rom eller lyxig löjrom (valfritt)
14 klyftor
citron (valfritt)Koka ner grädden till hälften i en tjockbottnad kastrull. Rör då och då. Det tar några minuter. Hacka gräslök och/eller persilja under tiden. Sänk värmen till lägsta. Grädden ska ej koka utan bara hållas varm. Vispa i smör klickvis. Sist rör du i citronsaft så kommer såsen att tjockna något. Rör i gräslök och/eller persilja. Spara lite till garnering. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. GARNERING: Om du vill kan du garnera såsen med förslagsvis tre tsk rom vardera, lite hackad gräslök och/eller persilja samt en citronklyfta vid sidan. Lite flingsalt kan man också servera i en skål för de som vill salta lite extra.
Den här smarriga rätten lagade vi till i helgen och den blev så himla god. Ni måste prova. Att rimma torsken gör att den blir fastare och även får en godare smak
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den i rikligt med saltat vatten tills den är mjuk och lägg sedan i en vanlig potatispress, blanda med salt smör och äggulor
Sandefjordsås. Sandefjordsås -. Fisk -. Sås. Rosépepparlax i ugn med sandefjordsås. Maj 4, 2015 18. 55. Igår hade vi ännu en solig och vacker dag och vi njöt för fullt i trädgården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.