Sandefjordsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl grädde 35-40%
  • 1200 gram smör, rumsvarmt
  • 12 tsk citronsaft
  • 14 msk hackad gräslök och/eller persilja
  • 11 krm salt
  • 11/2 krm vitpeppar
  • 1 GARNERING: 12 tsk rom eller caviar; 1/2 burk; som stenbitsrom, regnbågsrom, finkornig rom eller lyxig löjrom (valfritt)
  • 14 klyftor citron (valfritt)Koka ner grädden till hälften i en tjockbottnad kastrull. Rör då och då. Det tar några minuter. Hacka gräslök och/eller persilja under tiden. Sänk värmen till lägsta. Grädden ska ej koka utan bara hållas varm. Vispa i smör klickvis. Sist rör du i citronsaft så kommer såsen att tjockna något. Rör i gräslök och/eller persilja. Spara lite till garnering. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. GARNERING: Om du vill kan du garnera såsen med förslagsvis tre tsk rom vardera, lite hackad gräslök och/eller persilja samt en citronklyfta vid sidan. Lite flingsalt kan man också servera i en skål för de som vill salta lite extra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.