När man lägger kolhydrater på tallriken ska det vara bra kolhydrater. Det vill säga kolhydrater utan gluten och av sorten som är fullproppade med vitaminer och mineraler
Börja att steka kycklingen i en stekpanna, salta och peppra. Toppa med kycklingskivor/Tofukuber, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander
FyllningHacka 1 röd paprika & ca 10 cm purjo Lägg i botten på den förgräddade pajdegen Bryn Ca 400 g kycklingfilé & lägg ner i formen Strö över ca 1 dl färsk basilika & ev ca 1 dl oliver Skiva 2 st mozzarella i ca 1/2 cm tjocka skivor & lägg dem på pajen Vispa samman 3st ägg 1,5 dl crème fraiche 1,5 dl grädde 1 vitlök (hackad riven eller pressad) 1 tsk salladskrydda salt peppar & häll blandningen över pajen. Ca 400 g kycklingfilé
Pensla kycklingen med smörblandningen både innanför och utanpå skinnet. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Kycklingen900 g kycklinglår75 g smör1 tsk salt1 msk oregano2 tsk timjan1 st vitlöksklyfta1 krm nymalen svartpepparGrönsakerna2 st aubergine1 st sötpotatis eller zucchini för en mer kolhydratsnål rätt2 st vitlöksklyftor pressade2 st lökar500 g passerade tomater0,5 dl olivolja2 dl kalamata oliver2 krm nymalen svartpeppar1 tsk saltVid servering100 g babyspenat200 g fetaost4 dl fet yogurt. Lägg kycklinglåren ovanpå grönsakerna och ställ in i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kycklingen fått fin färg och grönsakerna är mjuka. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår